Beszéljünk az Infinity Warról
Filed under Avengers Infinity War Videó

Beszéljünk az Infinity Warról

A tegnapi nap folyamán a nagy YouTube-ozás közben egy animált videóra akadtam, amiben elmesélik, hogy érhetett volna véget az Infity War. Magyar feliratos a videó, szóval ha nem úgy indul el automatikusan (mondjuk telefonon) akkor keressétek ki a magyar feliratot. Javaslom, hogy előbb nézzétek meg a videót és csak utána olvassátok tovább a bejegyzésem, mert teszek pár utalást a videóra.

Megjegyzés: Ha a Continue>> link nem működik, kattints a bejegyzés címére.

A videó és a cikk is SPOILERT TARTALMAZ, ha esetleg még nem láttad volna a filmet csak saját felelőségre haladj tovább!

És akkor beszéljünk most egy kicsit a Végtelen háborúról. Gondolom, mindegyikőtöknek megvan a saját kedvenc karaktere, de ha már egy Benedictes rajongó oldalon jártok, gondolom ti is kedveletik Doctor Strange karakterét, nem de bár?

Személy szerint nekem ő a kedvenc karakterem és többszöri újra nézés után rájöttem, hogy nem is tetszett annyira a film. Amennyire vártam ezt a filmet és egyenesen imádtam, mind a kétszer amikor megnéztem a moziban, az itthoni áttekergetések után be kell vallanom, hogy összecsapott lett. De főleg az idegesít benne, hogy mennyire ledegradálták Benedict karakterét.

Én teljes mértékben megértem, hogy nehéz ennyi karaktert egy filmben megjeleníteni, úgy hogy nagyjából azért ugyanannyi ideig legyenek a képernyőn és megmutathassák, hogy ki mennyit tud és hogy azért nagyjából egyenlőek is legyenek – de azért valljuk be, ez a gondolatmenet már Thornál elbukott.

Viszont rettenetesen rosszul esik az, hogy Strange karakterére rá le lett aggatva a stonekeeper (kőhordozó) jelző és lényegében ha úgy vesszük, tényleg ennyi volt a szerepe a filmben és ez nem csak hogy bosszant de el is szomorít. Valljuk be, ezer meg egy bökkenő van a filmben, amit jobban is megoldhattak volna.

  1. Amikor az elején az űrhajon rekednek, nem értem miért kérdezi meg Strange Tony-tól, hogy tudja e vezetni? Csak nyitnia kellett volna egy kaput, átlépnek rajta, aztán a könyveket bújva megtalálhatta volna, hogy győzzék le Thanost (vagy ugye időutazni ott is lehet), majd egy tea után, hogy ne sodorják veszélybe a Földet, kapun keresztül a Titán bolygóra mennek.
  2. Ugye van az a rész, hogy Strange megnézi a lehetőségeket, biztos látta, hogy Thor el fogja bénázni az ütést. Nem lett volna annyi ideje, hogy nyit egy kaput hozzá, elmondja neki, hogy a fejébe vágja a fegyverét, ne a mellkasába? Vagy ahogy a videóban is van, hogy a kezét vágja le.
  3. Amikor együttes erővel kezdik el leszedni a kezéről a kesztyűt, nem kell baby Thanost csinálni, de azt már láthatta, hogy fel fogja őt pofozni Star Lord, szóval szólhatott volna előre, hogy üsse le őt valaki, vagy az időt visszatekerve szólni neki, hogy ne merje megtenni. Persze nem kéne az idő kerekével játszani, de mikor ha nem ilyenkor? Vészhelyzet volt!
  4. Illetve az se egy rossz megoldás, hogy lenyisszantja a kezét egy portállal, a filmben az egyik szörnnyel Wong megtette, Thanossal miért is ne működne?
  5. Vagy végtelenül ismétlődő idő, amíg még övé volt a kő, Thanos is csak feladta volna, mint Dormammu.
  6. És mi van a tükördimenzóval? Jó, mondjuk azt lehet ki tudta volna védeni a valóság kövével, de egy próbát megérhetett volna…

Tudom, tudom ezek mind-mind kis apróságok, és utólag könnyű okoskodni, de számomra ezek akkor is hatalmas, kihagyott lehetőségek és fáj a lelkemnek. Mintha direkt nem akarták volna kihozni a legjobbat a karakterből, mert féltek, hogy vele győzni lehet… Vagy nem is szeretik, nem is tisztelik a karaktert? Akkor minek hozták be az MCU-ba? Supporter karakternek? Abból van már bőven elég…

Egy szónak is száz a vége én teljesen megértem, hogy Strange nem egy nagy harcos karakter (persze, hagyjuk meg a verekedést másnróak), de azért jócskán sokkal több van ebben a karakterben, mint amennyit kihoztak belőle. Nem csak egy ürge, aki rohangál a nyakában egy végtelen kővel. És tudom, minden laikus azt mondja erre, hogy ez csak egy film és hogy de akkor nem lenne folytatás, ha most megoldódott volna minden. Az első mondatra azzal reagálok, hogy oké, hogy csak egy film, de emiatt most azt olvasom rengeteg helyen, hogy Strange hasztalan karakter, pedig nagyon nem igaz. A második mondat meg… Nos, Russoék nem a kreativitás hiányáról híresek, szóval ha így normálisan ért volna véget, akkor is tuti hogy új jó filmeket tudnának kitalálni.

Nektek mi a véleményetek? Írjatok nyugodtan kommentet (ellenőrzés után lesz elfogadva) vagy írjatok a chatbe. Bár, ott kötöttebb a karakterszám, azért ajánlom a kommentet inkább.

1 Comment on “Beszéljünk az Infinity Warról

  1. Egyet értek. Olyan, mintha direkt nem merték volna kihozni belőle a legtöbbet, mert tudták, hogy ő meg Thor karöltve végeznek Thanossal a többiek nélkül is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük