Buzzfeed interjú

1. Tea vagy kávé?
– Attól függ milyen napszak van. Kávé reggel, tea a nap többi részében.

2. Kiskutyák vagy kiscicák?
– Kiskutyák.

3. Szerinted melyik állatra hasonlítasz?
– Egyértelműen vidra.

4. Kevertek már össze más hírességgel?
– Igen! Matt Smith, Eddie Redmayne. A szokásos.

5. Mi volt a legizgalmasabb dolog Grinch alakítása közben?
– Amikor először hallottam róla és amikor láttam a végeredményt. A kettő közötti rész csak egy nyűg volt! – nevetett.
– Csak vicceltem. Az egész csodás volt. Ez egy álommunka. Egy fantasztikus ikonikus karakter és azt hogy kiengedheted a benned lakozó Grincset, mindig egy nagyon jó móka. Már többször alakítottam szociálisan kellemetlen kívülálló karaktert és ő is ilyen.
– De egyébként ez is csak egy gyönyörű karácsonyi történet és egy csodás elbeszélés arról, hogy mégis mi a legjobb a Karácsonyban.

6. Mi jelentette a legnagyobb kihívást számodra?
– Szerepben lenni néha. Sok munka volt és sok dolgot meg kellett tennem, mielőtt eljöhettem szabadságra a folytonos öt hetes munka után. De aztán felvettem a szerepemet és minden pillanatát nagyon élveztem.

7. Mi a legjobb karácsonyi ajándék, amit valaha adtál?
– Ez egy nagyon jó kérdés. Azt hiszem, a legjobb ajándékok, amiket valaha adtam, azok a tapasztalatok voltak, mondjuk egy hőlégballonos kirándulás vagy egy finom ételt. Csak az számít, hogy valakivel együtt töltsd az időt a jelenben.

8. Mi a legjobb karácsonyi ajándék, amit valaha adtak?
– Talán a kerékpárok, gyerekként az egy felejthetetlen ajándék. Azonnal függetlennek érzik magukat.

9. Mi a kedvenc dolgod a karácsonyban?
– Szabadidő, család és barátok. Egyértelműen.

10. Mi a kedvenc helyed a világon?
– Természetesen az otthon.

11. Van egy olyan hely, ahol még soha sem voltál, de szeretnéd meglátogatni?
– Mauritius, Bali vagy valami hasonló. Hallottam, hogy Costa Rica egy csodálatos hely. Lényegében bejárnám egész Dél-Amerikát. Nem voltam még sehol. Chile, Brazília, Argentína. Szeretném meglátogatni ezeket az országokat.

12. Mi a legfurcsább dolgod, amid van?
– Karon szerint a TRX bands-em. Egy ilyen felcsatolható eszköz. Oké, aki nem tudja miről beszélek, azt hiheti ez valamilyen szexjátékszer, de egyébként egy zsinór, amivel felhúzásokat tudok csinálni és bicepszre gyúrni.

13. Mi a kedvenc pizza feltéted?
– Vegán vagyok, szóval… Vegán sajt néhány zöldséggel, az csodás. Ó, nem tudom, miért mondtam ezt amerikai akcentussal. Én angol vegán vagyok.

14. Milyen italt választanál?
– Attól függ, de nagyon szeretem a fűszeres margaritát. Bármi ami tequila alapú… – de egyáltalán alkoholról beszélünk? Ha szénvasas üditőkről, akkor bodzaszörp, kevés jéggel, lime-mal és szénsavas vízzel.

15. Mi a kedvenc részeg ételed?
– Pizza, egyértelműen. Vegán pizza.

16. Milyen tanácsot adnál a fiatalabb énednek?
– Ne aggódj!

17. Mi a legjobb tanácsot kaptál valaha?
– Ne aggódj – nevetett.

18. Mi volt a legőrültebb találkozásod egy rajongóval?
– Amikor találkoztam Barack Obamával és azt mondta nekem: “Nagyszerű munkát végzel!”, én meg csak azt tudtam kinyögni, hogy “Te is, Amerikai Egyesült Államok elnöke!” Ez rendkívüli volt.
– Vagy egy másik: Találkoztam néhány gyerekkel Nepálban. Kathmanduban forgattam, de nagyon szakállas voltam és kicsit sem hasonlítottam Sherlock-ra, de azok a gyerekek mégis azonnal tudták, hogy ki vagyok. Ez csodálatos érzés volt.
– Illetve voltam egy tibeti buddhista kolostorban is, amelyről úgy gondoltam, hogy ez egy privát találkozó lesz, erre az egész ott volt a Facebookon. Ez nagyon furcsa volt, de áldom őket, csodálatos volt.

19. Izgultál már valaha azon, hogy találkozhatsz egy másik hírességgel?
– Hát persze! Buzz Aldrin! Úgy értem, kezet rázni azzal az emberrel, aki a Holdon járt… És Barack Obama persze, újra. Szerintem nem meglepő, hogy a listámon van.

20. Ki az színész, akivel szeretnél dolgozni, de még nem történt meg?
– Gosling. Szerintem jó lenne dolgozni. Vagy Matt Damon. Van egy csomó színész, akivel még nem dolgoztam együtt, de nagyon szeretnék. Például Ethan Hawke, nagyon szeretem őt. Ed Norton. Woody Harrelson. Rengeteg van, sok idő lenne felsorolni. Nem tudok válaszolni erre a kérdésre.

21. Van jellegzetes táncmozdulatod?
– Igen. A halálesés, de most nem fogok megmutatni. Nincs tánczene, szóval nem tudom megtenni.

22. Melyik karaktered jelentette a legnagyobb kihívást?
– A maga módján mindegyik. Hiszen, ha egy valós személyt alakítasz, végül hatással lehet arra, aki még él vagy a rokonaira. Aztán ott vannak kitalált karakterek, akiket mindenki szeret, lehet az Sherlock vagy valaki más.

23. Melyik volt a legszórakoztatóbb szereped?
– Nagyon jól szórakoztam a Grincs szinkronizálása alatt. Azt hiszem ezt kell mondanom, hiszen ennek a promótálása miatt vagyok itt. De mindig öröm forgatni, ha kapsz egy ragyogó és nagyszerű forgatókönyvet. Nincs kivétel, minden szerepem imádtam.

24. Mi az ami a legjobban idegesít?
– Nos, így karácsony idején, a műanyagok mennyisége. És az ételek is ebbe vannak csomagolva. És ez aggaszt engem. Nem gondolsz rá a boltokban, de amikor hazaérsz, és kinyitod a hűtőszekrényedet, azt gondolod: “Istenem, kinyitottam műanyaggal teli kukát.”
– Ez tényleg felborít engem, úgyhogy megpróbálom jobbá tenni az otthonom. De ez nagyon nehéz! Nos, igazából nem is nehéz, csak meg kell erőltetni magunkat. Nagyon kényelmes műanyagot használni, és ez a probléma.

25. Melyik dal jár most a fejedben van?
– Wind the Bobbin.

26. Melyik a te karaoke dalod?
– Nyilvánvalóan a Wind the Bobbin – nevetett.
– Nem, dehogy. David Bowie “Young Americans”. Amikor kicsit emosnak éreztem magam, akkor, a “Creep” a Radiohead-től.
– De Queen-t soha! Nem! Az egyszerűen csak túl nehéz! Mindig a karaoke végét okozza, amikor négy, nem túl szomjas férfi azt mondja, hogy előadják a
Bohemian Rhapsody. Hát nem tudják! Nagyon képzett klasszikus zenésznek kell lenned, hogy élvezhetően elő tudd adni! Ez pedig nagyon ritkán igaz a karaokezó emberekre.

27. Mi volt az utolsó film, amit láttál?
– Az első ember. Persze, valójában a Grinch, de nem ez a lényeg most. Na de Az első ember, egy fennkölt alkotás. Azt hiszem, Damien Chazelle zseniális, és ezt nem gyakran mondom valakire. Egy ízléses epikus alkotás. Egyszerűen csak csodás.

28. Melyik az a film, amin mindig sírsz?
– Eléggé érzékeny vagyok, amikor filmekről van szó, szóval lényegében minden megsirat amiben mély érzések vannak. Valószínűleg azért, mert egy kicsit alváshiányos vagyok.
– Ó, de tudod mit, Rust and Bone (Rozsda és csont, 2012). Ez egy nagyszerű film – ez nem olyan szentimentális, de annyira erőteljes és briliáns. Ez minden alkalommal megindít, amikor látom.

29. Milyen munkát szeretnél végezni, ha nem lennél színész?
– Rendező.

30. Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
– A családomra, határozottan.

31. Mi az amit még el akarsz érni az életben?
– Nagyszülőnek lenni. De a rendezést sem próbáltam még, az is érdekelne.

32. Mi az, ami garantáltan boldoggá tesz?
– A gyermekeim. Ők mindig felvidítanak.

33. Mi az, amit ha megtudnának rólad az emberek, meglepődnének?
– Hogy utálom a bajuszomat – nevetett fel. – Valószínűleg nem fognak meglepődni.