június
16
2019

A napokban ismét több oldal előhozta, hogy érkezik a Sherlock 5. évada. Van, aki már tényként állítja, hogy 2020-ban (vagy 2021 januárjában) jön is a sorozat, mások csak reménykednek, de egyesek kifejezetten ellenzik, hogy legyen még egy évad. Érdekesség, hogy maga Martin Freeman (Watson) még 2018-ban kiírta Twitterre, hogy számára már nem lenne szórakozás a Sherlock folytatása. Ugyanis, már az első részek hatalmas sikert arattak és úgy véli nehéz lenne tartani a színvonalat. Sokak szerint már a 4. évad is olyan semmilyen lett és senkit nem érdekelt, hogy a színészek mennyit dolgoztak és jól érezték magukat a forgatásokon. Szerinte nehéz lenne megugrani az előző évadok színvonalát, ezért jobb inkább pihentetni.

Mark Gattis (Mycroft) és Steven Moffat viszont úgy gondolják, kis pihentetés után, újult erővel bármikor jöhetne az új évad. Csak hát mindenkinek van most ezer másik dolga és egyszerűen egy pár órás beszélgetést is lehetetlenség most összeegyeztetni. Viszont, már előkerültek olyan információ morzsák is, miszerint Steven nagyon szeretné, ha egyszer, egy idős Holmes vezetné a nyomozást. Illetve, már mikor a negyedik évad lezárult, azt nyilatkozták, hogy direkt lett olyan, amilyen. Nyitva hagytak pár kaput, rejlik még bőven lehetőség a sorozatban, de ha ez mégsem jönne össze, akkor egy szép lezárásnak is megteszi.

Egyik cikk kapcsán szóba került, hogy Sherlock és Watson akár egy meleg párként is végezhették, de erre senki nem kívánt reagálni. Gondolom, félnek attól, hogy ezzel elveszítenének pár homofób rajongót. De azt hiszem, a Johnlock rajongók azért többen vannak… 🙂 Egyetlen dolgot tudunk biztosra mondani: Ha lesz egy ötödik évad, Benedict szívesen vállalja, ugyanis tavaly azt nyilatkozta, hogy sose tudná megunni, Sherlock Holmes alakítását.


Comment section
2019 / 06 / 28 14:09

Martin Freeman nem használja a közösségi médiát, így a Twittert sem…

2019 / 09 / 01 19:13

Szia! Köszönjük a hozzászólást! Mi is csak fordítottunk. Több cikkből dolgoztunk és nem egy fogalmazott így. Lehet, akkor nem ő írta ki, hanem egy másik stábtag, hogy Martin így gondolja… 🙂

2020 / 06 / 07 21:01

“Egyik cikk kapcsán szóba került, hogy Sherlock és Watson akár egy meleg párként is végezhették, de erre senki nem kívánt reagálni. Gondolom, félnek attól, hogy ezzel elveszítenének pár homofób rajongót. De azt hiszem, a Johnlock rajongók azért többen vannak… :)”

Miféle határtalan marhaság már ez? Én nem vagyok homofób, de a PC maszlagot nem bírja bevenni a gyomrom. Miért kéne a többségnek alkalmazkodni a kisebbséghez ennyire szélsőséges mértékig? Netflix már nem bír úgy sorozatot csinálni, hogy ne kerüljenek elő benne a melegek. Olyan szinten túl vannak reprezentálva, hogy már nagyon zavaró és sokszor már-már komikus.

Nem attól lesz jó egy melegnek, mert a filmek többségébe beleerőszakolnak egy-egy meleg karaktert. És a heteróknak (azaz a többségnek) sem lesz jó hosszútávon, hogy egy-egy főbb karakterből meleget csinálnak csak azért, mert így kap pénzt a stúdió. Csináljanak ilyen filmeket, de ne legyen már előírás.

Azt, hogy valaki elfogadó a melegekkel szemben (mint én is), nem jelenti azt, hogy a filmek többségében férfiakat akar nézni, ahogy csókolóznak, esetleg szexelnek. Mert meggyőződésem, hogy a legtöbb heterónak ez esztétikailag nem egy jó élmény.

Az elfogadás számomra nem ezt jelenti, hogy mindenféle ellenérzés nélkül nézem, ahogy férfiak csókolóznak előttem, és azt sem, hogy a többségnek aránytalanul nagy mértékben kéne változtatni a szokásain a kisebbség kedvéért. Az elfogadás azt jelenti, hogy semmivel nem nézem kevesebbnek ezeket az embereket, csupán azért, mert más a szexuális irányultságuk. Mert a szexuális irányultságunk nem tesz minket se többé, se kevesebbé másoknál.

2020 / 08 / 19 19:21

Kedves Szilárd!

Lehet, már nem fogsz visszanézni az oldalra, talán már el is könyvelted, hogy “na ezt sem fogják engedélyezni”. Pedig de. 😀 Az igazság az, hogy naponta minimum 20 spam kommentet kapunk, így ha pár napig nem nézünk a komment szekcióra… Nos, ki lehet találni, mi van itt…. Így sokszor el is vesznek kommentek, de a tiéd szerencsére meglett.

A kommenteddel pedig annyira egyet értek, hogy néha igazából csak bele vannak erőszakolva filmekbe/sorozatokba és hogy a kevesebb néha több. Viszont Sherlock és Watson esetében ez már a kezdetekre visszavezethetőek. A könyveket olvasva is “shippeli” őket a nép. Arról nem is beszélve, hogy pont azért, hogy ezt a kártyát kijátszhassák van feldolgozás, ahol Watson nő. Így képernyőre tudják vinni a nyilvánvalót, anélkül, hogy ez bármelyi heterónak “szúrja a szemét”… Mondjuk nyilván, a könyvekben sem jöttek össze, de sajnos már Sir Arthur Conan Doyle-t sem tudjuk megkérdezni, hogy eredetileg ő szánt-e a történetbe plátói szerelmet vagy sem.

Arra viszont, hogy “Azt, hogy valaki elfogadó a melegekkel szemben (mint én is), nem jelenti azt, hogy a filmek többségében férfiakat akar nézni, ahogy csókolóznak, esetleg szexelnek.” egyszerűen nem tudok nem reagálni. Nyilván, itt most két férfiról volt szó azért őket emelted ki, de… Ha két nőről lenne szó, akkor nem biztos, hogy ennyire zavarna igaz?

Sherlockra és Watsonra visszatérve, azt hiszem, azért nem kell aggódni emiatt. Hiszen pont ilyen fogadtatásra számítanak a készítők is. De ez a mondat igazából arról szólt, hogy egyáltalán ezzel a teórival SEM akarnak foglalkozni. Tehát arra kérdésre sem mernek válaszolni, hogy “Mi a véleményed erről a teóriáról?’, mert már attól félnek, hogy majd a közönség azt hogy fogadja be. Tehát nem is a filmesítés volt itt a lényeg, hanem hogy egyáltalán választ félnek adni.

Leave a comment