március
07
2020

Mindig viccesen gondoltunk arra, mikor szóba került, hogy Benedict anyja azt akarta, hogy ha a fia tényleg híres színész akar lenni, akkor gyorsan változtasson nevet. Attól mert nehéz kimondani még nem ok arra, hogy ne a szeretett apja nevét használja. Ám, a napokban belefutottunk a valódi okba. A történet bár nagyon régi, az anyja mégis úgy gondolta, elég nagy gond ez és nem akarta, hogy a fiának ebből bármikor baja legyen.

Történt ugyanis, hogy az 1690-es években Joshua Cumberbatch, Benedict nyolcadik dédapja a cukornádültetvényén afrikai rabszolgákat dolgoztatott. Mikor ő meghalt a fia vette át a földet és ő csak tovább terjeszkedett. Ennek köszönhetően ők váltak a 18. század leggazdagabb brit családjává. De Benedict nem riadt vissza a múlttól, ő merte használni a nevét. Apja viszont inkább a Timothy Carlton nevet használja a nyilvánosság előtt.

2007-ben Benedict A szabadság himnusza című filmben ő alakította az ifjabb William Pittet, aki a keményen harcolt a rabszolgaság ellen. Törvénybe akarta hozni, hogy töröljék el, ezt a kegyetlen szokást. Benedict úgy nyilatkozott, hogy ő ezt a szerepet, amolyan bocsánatkérésnek szánta. Egy kis vezekelés az ősei miatt. 2013-ban a 12 év rabszolgaság című filmben ismét visszatért ez a dolog. Ám, nem hazudtolta meg magát. Az általa alakított rabszolgatartó volt a film vajszívű gazdája.


Leave a comment